NYHEDSMAIL

Farvehuset udsender i ny og næ (og maks. 1 x månedligt) nyhedsmail med boliginspiration, nyttig viden og gode tilbud.

Hvis du vil ha' fingre i nyhedsmailen er det ganske nemt: tilføj din email adresse herunder:...og vi kunne ikke drømme om at dele din mailadresse med andre :-)
 

Historien om Farvehuset Roskilde

En del af Roskilde siden 1968

Farvehuset Roskilde har været en aktiv og engageret del af Roskildes erhvervs- og kulturliv, siden 1968.

 

Farvehusets gran ol’ man

Det hele startede, da Farvehusets gran ol’ man, Preben Rasmussen kom i lære som farvehandler i 1960 i Roskilde Farve og Tapethandel i Allehelgensgade. Det var en farvehandel af den gammeldags slags, hvor der lugtede af terpentin og linolide, børster hang ned fra loftet og fra et skuffedarium med 24 skuffer fyldt med tørfarve, blev malingerne blandet fra bunden, når kunderne kom og bestilte.

 

Roskilde Farve og Tapethandel

Et par år efter udstået læretid, åbnede Preben sin første farvehandel i Grønnegade 18 – dengang hed vi Farvekælderen, og udover Preben, var en halvdagsdame ansat. Et år efter åbning, blev Prebens hustru, Ulla, også en del af butikken.

 

I 1970 overtog vi lokalerne på Helligkorsvej 11, og det er her, du finder butikken i dag.

 

Før vi overtog lokalerne lå her et sæbehus og renseri. I 70’erne – helt nøjagtigt til den økonomiske krise for alvor satte ind i 1978, havde vi også en farvehandel i Peberrenden samtidig med butikken på Helligkorsvej og Grønnegade. I 1987 skulle Gl. Vor Frue kirke på Grønnegade udvide parkeringspladsen, og det blev startskuddet til afhænding af Grønnegade butikken.

 

FamilieforetagendeFarvehuset Roskilde butikken

Udover hustruen Ulla i mange år var en del af Farvehuset, har sønnerne ligeledes altid været en del af virksomheden. Morten, den ældste, var en måned gammel da den første butik åbnede. Han lå i sin barnevogn i baglokalet, når Preben og Ulla var på

arbejde. De to yngste, Thomas og Martin, blev i høj grad også en del af Farvehuset som voksne. De blev begge udlært farvehandlere i butikken, og har i dag overtaget den daglige ledelse, og her møder vi dem også i dag.

Prebens børnebørn har deres daglige gang i huset, også Thomas’ hustru, Kiirsten, er også en del af virksomheden, hun varetager bogføringen.

 

roskilde garden farvehusetMusik og lokalt engagement

Lokalt engagement og musik er, og har, altid været en vigtig del af Prebens og Farvehusets sjæl.

 

Preben har som barn selv været en del af Roskilde Garden, og det blev sønnerne også i deres barne- og ungdomsår. Selvom man ikke finder medlemmer af Rasmussen-klanen i Roskildegarden nu, støtter Farvehuset stadig op om garden, og har sponseret gardere siden 2003.

 

Da Preben blev for gammel til at trække i den flotte garder-uniform, blev det i stedet hjemmeværnets musikkorps der fik lyden af ham og hans Es-tuba.

 

Også jazz har en stor plads i Preben og Farvehusets hjerte, og er en fast del af Jazzen i Roskilde. Bl.a. som længstvarende sponsor (mere end 30 år) for lørdagsjazzen og har i flere år været hovedsponsor for Jazzdays på Roskilde Havn.

 

Ikke mindst afholder vi (i samarbejde med Viking Dyreklinik) det populære Jazz i Gården arrangement, som i mere end 20 år har trukket fulde huse. (Det er 3. lørdag i august, hvis du vil med, næste gang ;-))

 

Udover sponsorater til Roskilde Garden, Jazzdays i Havnen og Roskilde Lørdagsjazz, har vi gennem tiden har vi også været stolte sponsorer af

farvehandlerne i roskilde

svømmere fra Roskilde Svømning, FC Roskilde, Orangutangen Lady på Borneo, Roskilde Fugleskydning og støttet med sponsorater til bl.a. Lions Roskilde, Knæk Cancer, Roskilde Fugleforening, Roskilde Bridgeunion og en masse andre lokale virksomheder, foreninger og arrangementer.

 

Når Preben keder sig (!) er han desuden engageret som formand af Roskilde Håndværkerforening og Borgerstiftelsen.